باید تحولی در فرهنگ کتاب‌خوانی صورت پذیرد


باید تحولی در فرهنگ کتاب‌خوانی صورت پذیرد

تاریخ انتشار: ۱۳۹۶/۰۸/۲۰

تعداد بازدید: ۱۳۴۴

ثبت کننده: ترنم یار مهربان خاوران

آرخا: امام جمعه اهر در خطبه های نماز جمعه این شهرستان گفت: باید تحولی در فرهنگ کتاب خوانی صورت پذیرد.

آیت الله حاجی زاده در خطبه های نماز جمعه با اشاره به ۲۴ آبان سالروز ارتحال ملکوتی علامه آیت ا.. طباطبایی(ره) گفت: این بزرگوار، صاحب المیزان شخصیت بسیار بزرگ و عالم ذوفنون بودند. شخصیتی با تألیفات متعدد و ارزشمند و تفسیر بسیار با ارزش و دارای عرفان که باید برای همه مان الگو بوده باشد. باید سیما و زندگی نامه این بزرگواران را مرور نماییم و شبیه اینها زندگی نماییم که سعادت در این است. این روز به عنوان روز کتاب و کتاب خوانی و کتابدار نام گذاری گردیده است که توجه به کتاب بسیار مهم است و از جمله مشکلاتی که متأسفانه گریبانگیرجامعه ماست، عدم گرایش افراد به سوی کتاب و کتاب خوانی است، گویا که کتاب چیز اضافه ای در جامعه ماست و اگر این دیدگاه و نگرش در جامعه ما ادامه یابد، در آینده فلج خواهیم شد.

امام جمعه اهر تصریح کرد: جوانان عزیز، علماء، فرهنگیان، محصلین و دانشجویان عزیز کتاب را درک نمایید و اجازه ندهید کتاب ها در کتابخانه ها خاک بخورند. جامعه ای که در آن مطالعه وجود نداشته باشد و در خدمت کتاب نبوده باشند، بی سواد و بی ارزش خواهد شد. حضرت آقا فرمایشات پرشماری در این زمینه دارند و در جایی می فرمایند: « به گمان من یکى از بدترین و پر خسارت ترین تنبلى‏ها، تنبلى در خواندن کتاب است. هرچه هم انسان به این تنبلى میدان بدهد، بیشتر مى‏شود.» متأسفانه بعضی از دانشجویان و دانش آموزان و طلاب نیز چنین هستند و به غیر از کتاب های درسی خود، کتاب دیگری را مطالعه نمی کنند که این عادت بسیار بدی است. باید همه در هر جا که فرصتی پیش آمد، به مطالعه کتاب های مفید بپردازند. البته در رابطه با کتاب و کتاب خوانی مطالب بسیاری هست که به علت ضیق وقت بیشتر از این به بحث ادامه نمی دهم.

حاجی زاده افزود: امیدوارم در منطقه مان تحولی راجع به کتاب خوانی صورت پذیرد. اینکه می بینید هر هفته در نماز جمعه کتابی معرفی می شود، دستور خود حضرت آقاست. مقام معظم رهبری می فرمایند: «من جوانان بسیارى را دیده‏ام، حالا افراد مسن که جاى خود دارد که حتى مطالعه کتاب رمان را هم میل ندارند! کتاب رمان را یک هفت هشت ده صفحه مى‏خوانند و مى‏گویند حوصله نداریم؛ در حالى که حاضرند بیست دقیقه یا نیم ساعت بنشینند و تبلیغات تلویزیون را که قبل از شروع فیلم سینمایى پخش مى‏شود، تماشا کنند! حاضر نیستند در این بیست دقیقه، حتى همان کتاب رمان را بخوانند، حالا نمى‏گوییم کتاب اجتماعى، کتاب سیاسى یا کتاب علمى، این ناشى از چیست؟ ناشى از عدم اعتیاد به کتاب است. مردم میل به کتاب‏خوانى ندارند. براى این باید فکرى بکنید.» متأسفانه جوانان شبانه روز به فضای مجازی رو آورده اند که البته انسان باید به صورت صحیح از فضای مجازی در جهت کسب علم و افزایش اطلاعات علمی و انتقال فناوری استفاده نماید.

#گرایش افراد به‌سوی کتاب و کتاب‌خوانی

#مطالعه کتاب‌های مفید

می پسندم (۶) نمی پسندم (۰)

نظرات کاربران
بهتره از ظرفیت فضای مجازی برای بهبود فرهنگ کتابخوانی استفاده بیشری بشه
۳۰

ارسال نظر برای «باید تحولی در فرهنگ کتاب‌خوانی صورت پذیرد»