به گزارش روابط عمومی اداره کل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان آذربایجان شرقی، مدیر کل کانون پرورش فکری استان در این جشن گفت: هدف از برپایی این مراسم در محل عرضه محصولات فرهنگی کانون آشنایی هر چه بیشتر کودکان با محصولات کانون و ایجاد فضایی صمیمی میان کودکان و نویسندگان به صورت ارتباط چشم در چشم نویسنده با مخاطبان کودک و نوجوان است.
هادی یوسف زاده افزود: این جشن در 13 استان در سراسر کشور در حال برگزاری است و همزمان با اجرای این برنامه در تمامی مراکز کانون برنامه های متنوعی با هدف آشنایی اعضا با مقوله ادبیات کودک و نوجوان برای مخاطبان تدارک دیده شده است.
وی اضافه کرد: در این جشن نویسندگان کتاب کودک و نوجوان در استان ها حاضر شده تا با مخاطبان دیدار صمیمی داشته باشند و حضور مجید عمیق در کانون پرورش فکری استان بسیار جای خرسندی است.
یوسف زاده با بیان اینکه کودکان سرمایه های کانون هستند، گفت: در سایه حضور آنها است که ما اینجا هستیم و برای آنها کارهای فرهنگی انجام می دهیم، لذا باید قدر این سرمایه ها را بدانیم و ارج نهیم.
یوسف زاده افزود: امروزه وجه تمایز تمام جوامع بشری میزان پیشرفت اندیشه و علم است که این مهم با کتاب و کتابخوانی میسر می شود.
در ادامه این آیین مجید عمیق، نویسنده و مترجم کشوری در حوزه کتاب کودک و نوجوان به بیان مطالبی پرداخت و گفت: کودک که بودم علاقه زیادی به خواندن کتاب داشتم و با وجود مشکلات مالی زیاد کتاب کرایه می کردم و آنها را مطالعه می کردم و از آن کتاب ها مطالبی را اقتباس کرده و به صورت کتابچه در می آوردم و نوشته هایم را برای مطالعه به هم کلاسی ها می دادم.
این نویسنده کودک ادامه داد: با بیان این مطالب می خواهم اهمیت کتابخوانی را به کودکان و نوجوانان بیان کنم.
عمیق، کتاب خوانی را برای کودکان و نوجوانان موثر دانست و افزود: مطالعه و کتاب باعث می شود تا کودک و نوجوان با دوستان خود منطقی حرف بزند، رفتار منطقی و سخنان منطقی بر زبان جاری سازد و نیز باعث قوی شدن نگارش و املا و به تبع آن موجب بوجود آمدن آثار ادبی موفق توسط کودک می شود و همچنین درک بهتر و عمیق تری از محیط پیرامون خود و جهان را برای کودکان و نوجوانان میسر می سازد.
وی در ادامه از مرحوم مهدی آذریزدی یاد کرد و گفت: آذر یزدی در اوایل به کارهای متفرقه مشغول بوده و با توجه به قرار گرفتن در یک محیط فرهنگی چاپخانه که علاقه شدید هم به کتاب و مطالعه داشت، باعث انگیزش مضاعف و شکوفا شدن وی در مسیر نوشتن گردید.
وی در ادامه مطالعه و کتابخوانی را غذای روح عنوان کرد و ادامه داد: به همین خاطر است که تدریس روح مرا ارضا نکرده و قدم در مسیر ترجمه و نویسندگی گذاشته ام.
عمیق با اشاره به اینکه کودکان دیروز از وسایل و تکنولوژی امروزی بی بهره بودند، علاقه کودکان هم نسل خودش را به مطالعه بسیار بیشتر از بچه های امروزی دانست. او برای مخاطبان از خاطرات کودکی خودش گفت و علاقه اش به مطالعه در آن دوران را با وجود امکانات کم مالی، بسیار زیاد توصیف کرد.
وی در پایان از اعضا خواست: حتما ساعاتی از شبانه روز را به دور از تکنولوژی و تنها با کتاب بگذرانند و با این شیوه اطلاعات خود را گسترش دهند.
لازم به ذکر است، مجید عمیق ششم مهرماه 1332 در تبریز به دنیا آمد و در سال 60 وارد کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان گردید و در سال 64 اولین کتاب ترجمه خود را با عنوان " جغد و دارکوب" نوشته برایان ویلد اسمیت منتشر کرد.
مجید عمیق 35 سال هست که برای کودکان مطلب می نویسد و بیش از500 عنوان کتاب در دو شاخه داستان و علمی در زمینه های شیمی، علوم، زیست شناسی و ... تالیف یا ترجمه کرده است.
گفتنی است، ویژه برنامه جشن کتابخوانی همزمان با روز ملی ادبیات کودک و نوجوان مصادف با سال روز وفات مهدی آذریزدی می باشد که در محل عرضه محصولات فرهنگی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان در مرکز مجتمع کانون تبریز برگزار شد و در ادامه در یک فضای بسیار صمیمی به پرسش و پاسخ کودکان و دغدغه های آنان در امر نوشتن و چگونگی ترجمه پاسخ داده شد و به عنوان یادبود و تشویق کودکان به امر کتابخوانی، کتاب هایی از همین نویسنده و مترجم امضا و به حاضرین اهدا شد.
گزارش تصویری مربوط به جشن کتابخوانی را اینجا مشاهده فرمایید.