کتابخوانی باید به امتیازی برای تخفیف مجازات زندانیان تبدیل شود


  کتابخوانی باید به امتیازی برای تخفیف مجازات زندانیان تبدیل شود

تاریخ انتشار: ۱۳۹۶/۰۲/۰۷

تعداد بازدید: ۱۶۴۸

ثبت کننده: ترنم یار مهربان خاوران

به گزارش لیزنا، براساس اعلام روابط عمومی کتابخانه های عمومی یزد، رقیه دوست فاطمی ها در این دیدار اظهار داشت: زندانیان، یکی از اقشار آسیب پذیر جامعه هستند که بیشتر به دلیل فقر فرهنگی و نبود آگاهی های لازم، به سراغ جرم و بزه کاری رفته اند. اگر بتوانیم این افراد را به لحاظ فرهنگی ارتقا دهیم، مسلماً کمتر به سمت خطاها و جرایم گذشته خواهند رفت.

وی با بیان اینکه کتابخوانی می تواند جلوی بروز بسیاری از آسیب های اجتماعی و بزه کاری ها را بگیرد، گفت: کتابخوانی باید برای زندانیان امتیازی برای تخفیف مجازات باشد تا از این طریق، به مطالعه سوق پیدا کنند و بتوانند از منابع کتابخانه ها برای رشد فرهنگ و آگاهی های خود بهره ببرند.

مدیرکل کتابخانه های عمومی استان با اشاره به اینکه زندانیان، قشر خاصی از جامعه هستند، افزود: برای این قشر خاص، باید کتاب های ویژه ای نیز فراهم کرد تا ضمن افزایش سطح آگاهی های آنها، به مطالعه نیز علاقه مند شده و طعم شیرین کتاب را بچشند.

وی مجموعه کتاب های «قصه های خوب برای بچه های خوب» اثر مهدی آذریزدی را مجموعه ای مفید و پندآموز دانست و استفاده از این کتاب ها را در ندامتگاه های سراسر استان پیشنهاد کرد.

دوست فاطمی ها همچنین خواستار همکاری ادارات کل کتابخانه های عمومی و زندان ها و اقدامات تأمینی استان در برگزاری هفتمین جشنواره کتابخوانی رضوی شد و اعلام آمادگی کرد زمینه شرکت فعال کارکنان، پرسنل وظیفه و مددجویان زندان های استان در این جشنواره از سوی اداره کل کتابخانه های عمومی یزد فراهم شود.

محمدرضا رفیعی زاده، معاون سلامت، اصلاح و تربیت اداره کل زندان های استان یزد نیز در این دیدار گزارشی از وضعیت کتابخانه های فعال در ندامتگاه های استان ارائه کرد و گفت: در حال حاضر دو کتابخانه مشارکتی در زندان های یزد و اردکان فعال هستند و بیش از ۲۷ هزار جلد کتاب در این دو مجموعه در اختیار زندانیان قرار دارد.

وی به برخی از فعالیت های فرهنگی اداره کل زندان ها در حوزه کتابخوانی اشاره کرد و بیان داشت: طرح صبح گاهی باهم خوانی کتاب در زندان های استان که به صورت روزانه و مستمر برگزار می شود، یکی از برنامه هایی بوده است که مورد استقبال زندانیان قرار گرفته و ارتباط آنها را با کتاب و مطالعه در پی داشته است.

وی با اشاره به کمبود شدید منابع مکتوب در کتابخانه های زندان، خواستار تأمین منابع بیشتری از سوی اداره کل کتابخانه های عمومی استان برای استفاده در ندامتگاه ها شد.

مدیر زندان مرکزی یزد نیز در این جلسه هدف اصلی اجرای برنامه های فرهنگی در زندان را سالم سازی رفتار زندانیان ارزیابی کرد و گفت: برنامه هایی نظیر طرح تلاوت و حفظ قرآن، برگزاری دوره های آموزشی قرآن و طرح ها و مسابقات مختلف کتابخوانی، در سال های اخیر کمک بزرگی به اصلاح رفتار زندانیان و تنبّه هرچه بیشتر آنان کرده است.

وی با بیان اینکه زندان ها به منابع مکتوب خاص برای استفاده همه زندانیان نیاز دارند، افزود: کتاب هایی که در زندان استفاده می شود باید همه فهم باشد و در کنار این سادگی، اثرپذیری بالایی برای مددجویان زندان داشته باشد. به همین منظور تلاش کرده ایم با همکاری دستگاه های مختلف، این نیاز را به نحو شایسته برطرف کنیم.

در ادامه این جلسه، حامد عطارها، معاون اداره کل کتابخانه های عمومی استان یزد به تشریح نحوه برگزاری و انتخاب نفرات برگزیده هفتمین جشنواره کتابخوانی رضوی پرداخت.

در پایان این جلسه مقرر شد با همکاری دو دستگاه، شرایط شرکت شایسته و پرشور کارکنان و مددجویان اداره کل زندان های استان یزد در هفتمین جشنواره کتابخوانی رضوی فراهم شود.

در این جلسه همچنین مقرر شد پس از تهیه سازه مناسب برای ایستگاه مطالعه در ندامتگاه های استان توسط اداره کل زندان ها، اداره کل کتابخانه های عمومی یزد بخشی از منابع موردنیاز این ایستگاه ها را تأمین کند.

منبع خبر

می پسندم (۳) نمی پسندم (۰)

ارسال نظر برای « کتابخوانی باید به امتیازی برای تخفیف مجازات زندانیان تبدیل شود»