دین اسلام پرچمدار کتاب و کتابخوانی است


دین اسلام پرچمدار کتاب و کتابخوانی است

تاریخ انتشار: ۱۳۹۶/۰۸/۰۳

تعداد بازدید: ۲۴۹۹

ثبت کننده: ترنم یار مهربان خاوران

نماینده ولی فقیه در آذربایجان شرقی با تأکید بر اهمیت کتاب و کتاب خوانی در دین اسلام گفت: دین اسلام پرچمدار کتاب و کتابخوانی در میان همه ادیان است.

به گزارش ایسنا، حجت الاسلام «سید محمد علی آل هاشم» در آیین افتتاح پانزدهمین نمایشگاه بین المللی کتاب تبریز اظهار کرد: در خصوص اهمیت و نقش کتاب همین بس که همه ادیان آسمانی از طریق کتاب جاودانه مانده اند و هیچ تمدنی خالی از کتاب و کتابت نبوده است.

آل هاشم با بیان این که همه فرهنگ ها با کتاب آغاز می شوند و با کتاب رشد می کنند، افزود: آئین مقدس اسلام بیشترین بهره ها را از کتاب برده و پیامبر اکرم(ص) رسالتش را با فرمان خواندن از سوی خداوند آغاز می کند، در این کتاب مقدس خداوند به قلم سوگند یاد می کند.

وی در باب اهمیت کتاب و کتاب خوانی خاطرنشان کرد: خداوند معجزه ی آخرین فرستاده اش را یک کتاب قرار داده و در آن کتاب اهمیت زیادی به کتاب و کتابخوانی داده، به طوری که بیش از ۴۰۰ بار در مورد کتاب، کتابت و مکتوب تأکید کرده است.

وی با قرائت آیه ای مبارکه از قرآن کریم، افزود: ارزش خواندن و مطالعه کردن در صدر اسلام به حدی بوده که در پایان جنگ بدر اعلام شد که هر یک از یک مشرکین اسیر شده که بتواند فدیه بپردازد یا به 10 نفر از مسلمانان خواندن و نوشتن بیاموزد آزاد خواهد شد.

نماینده ولی فقیه در آذربایجان شرقی با بیان حدیثی از حضرت علی(ع) مبنی بر این که «در عجبم از مردی که به غذای جسم خویش اهمیت می دهد اما نسبت به کتاب و مطالعه که برای تغذیه روح اوست بی اعتنایی می کند...» خاطرنشان کرد: انسان نباید هر کتابی را مطالعه کند، همانگونه که نباید هر نوع غذایی را مصرف کند.

وی با بیان این که کتاب غذای روح انسان است، افزود: اگر کتاب سالم، نشاط و نیروبخش باشد موجب تعالی انسان می شود اما اگر مسموم باشد حتی با ظاهری دلربا باید فضای جان و دل را از آن دور نگه داریم و مراقب باشیم ذهن و ایمان ما را آلوده نکند.

امام جمعه تبریز با اشاره به این که کتاب دریای معرفتی است که گوهرهای نابی بسیاری دارد، گفت: کتاب، میراثی ماندگار و پدیده ای شکوهمند و باارزش است.

وی ادامه داد: نوشته ها می مانند و گفته ها از میان می روند، تشریح کرد: کتاب را باید یکی از زیباترین جلوه های فرهنگی و از گران سنگ ترین پدیده ها و میراث بشری دانست.

وی گفت: کتاب در پیشرفت های روزافزون بشر نقش فعالی داشته و همه انسان هایی که گام های بلندی در راستای ادب و فرهنگ برداشته اند هرگز با کتاب و کتابخوانی بیگانه نبوده اند.

آل هاشم با بیان این که همه ادیان آسمانی و مردان بزرگ تاریخ از طریق کتاب جاودانه مانده اند، افزود: این موارد نشان دهنده ی اهمیت کتاب است و با خواندن کتاب که گنجینه تجربه ی دیگران است، می توان صدها و هزاران تجریه آموخت.

وی با بیان این که چهره های شاخص فرهنگی ما معتقدند که درصد کتابخوانی در جامعه ما کاهش یافته است، خاطرنشان کرد: باید در این خصوص چاره اندیشی کنیم و فرهنگ کتابخوانی را در کشور ترویج دهیم.

وی با اشاره به اهمیت ترویج کتابخانی و ترغیب جوانان و کودکان به سمت کتاب، یادآور شد: برگزاری مسابقات کتابخوانی، خلاصه نویسی، نشر کتاب های تازه با مطالب مفید، برپایی نمایشگاه های کتاب و... می تواند گرایش افراد را به مطالعه بیشتر کنند.

#اهمیت ترویج کتابخانی

#اهمیت کتاب و کتاب‌خوانی

می پسندم (۵) نمی پسندم (۰)

ارسال نظر برای «دین اسلام پرچمدار کتاب و کتابخوانی است»