پویش کتابخوانی طرح اندیشه اسلامی در قرآن - رمضان 1403

شازده کوچولو


شازده کوچولو

تاریخ انتشار: ۱۴۰۳/۱۲/۱۰

تعداد بازدید: ۴۱

ثبت کننده: لیلا طاهری نژاد

‍ #معرفی_کتاب

#کتاب_بخوانیم

#شازده_کوچولو

#آنتوان_سنت_اگزوپری

#مترجم_مجید_مردانی

داستان شازده کوچولو شرح حال مسافری کوچک به نام شازده کوچولو و رخدادهای زندگی این مسافر کوچک است که مطالب بسیار جذاب در قالب جملات زیبا و آموزنده است.

کتاب شازده کوچولو به بیش از ۳۰۰ زبان ترجمه شده و بیش از ۲۰۰ میلیون نسخه فروش داشته است. تمام قسمت ها و جملات این کتاب زیباست، اما دیالوگ روباه و پسر بسیار قابل تامل است. کلمات آن کام خواننده را شیرین می کند.

این کتاب به ظاهر کتاب نوجوانان است ولی در اصل پر از نکات و لحظه های تأمل برانگیز است و برای هر سنی خواندنش لذت بخش است، پس داستان شازده کوچولو متعلق به همه ی انسان ها و همه ی زمان هاست.

بیشتر جملات کتاب کنایه هایی به وضعیت انسان دارند مثلا وقتی شاهزاده کوچولو پی پادشاه می رود، او دیدگاه انسان را در مقام و موقعیت قدرت، بیان می کند و می گوید مفهوم مردم با هر جایگاهی در نظر پادشاه فقط یک مفهوم است و آن رعیت است.

جملات زیبای این کتاب به صورت استعاره و خیلی جذاب است و این راز موفقیت کتاب است و همچنین بیان کننده جمله های مفهومی زیبایی هستند. به طور مثال در کتاب می خوانیم شازده کوچولو با روباه صحبت می کند و از او می خواهد که با او بازی کند ولی روباه می گوید: من نمی توانم باهات بازی کنم، آخه من که اهلی نیستم!

ما برای درک مفهوم اهلی شدن می دانیم که دراین زمان آدم اهلی نایاب است و انسان وقتی چیزی را اهلی کند آن را بهتر می فهمد. برای اهلی کردن دیگران باید چکار کنیم؟ باید خیلی صبر و حوصله داشته باشیم...

اهلی کردن، یعنی همان ایجاد علاقه کردن که برای اهلی کردن با ارزش ترین چیزها را گذاشت یعنی باید وقت گذاشت. این که انسان های اهلی، اهل دل می شوند، اهلی ها معرفت و مرام را راز عشق راستین می دانند، چون اهلی شدن زیباست.

یا به طور مثال جمله مفهومی: «چشم ها کورند باید با چشم دل نگاه کرد.»

یا جمله دیگری مانند «بی ریشه گی زندگی آدم ها را نابود کرده.» سپس ما با خود می اندیشیم که ریشه ما آدم ها کجاست؟

همچنین شازده کوچولو از روباه می پرسد: کی اوضاع بهتر می شه؟

روباه پاسخ داد: از وقتی که بفهمی همه چیز به خودت بستگی دارد.

این جمله نیز مانند حکایت این روزهای ماست که زندگی هر کس به ذهن و روحیه او بستگی دارد، چرا فقط از ناامیدی می گوییم؟ یا چرا در زندگی درست فکر نمی کنیم؟

جایی هم «شازده کوچولو» پرسید: از کجا بفهمم وابسته شدم؟

روباه جواب داد: تا وقتی که هست، نمی فهمی!» و شاید این حکایت، مانند حکایت پدر و مادرهای ما باشد، وقتی بزرگ می شویم، ما می فهمیم آن قدر به آ ن ها وابسته بوده ایم که تا بوده اند، نفهمیده ایم آن ها چقدر در دل و روح مان جا داشته اند. پس ما می فهمیم که مفهوم «وابستگی» و عبارت «اهلی شدن» خیلی خاص هستند.

همچنین در این داستان نیز سخن از محاکمه وجدان به میان می آید و این سخت‎ترین کار برای بشر است که بتواند خودش را محاکمه کند.

در آخر داستان، شازده کوچولو به سیاره اش برمی گردد، او که قبلا گلش را مغرور می دانست، حالا دیگر معنی اهلی شدن را درک کرده و گلش را همان گونه که هست می فهمد و می پذیرد، گل هم بعد از تنهایی قدر با هم بودن و محبت را می داند و پس از آن، شکوه دوستی را می فهمد و دوست داشتن میان آن دو شکل می گیرد.????

#برداشت_از_لیلا_طاهری_نژاد

@Deaf_lyla

https://splus.ir/ketabkhani_ktab

می پسندم (۰) نمی پسندم (۰)

ارسال نظر برای «شازده کوچولو »


پشتیبان آنلاین 7/24