این همایش به مناسبت هفته کتاب و کتابخوانی برگزار گردیده است.
موضوع کتاب و کتابت در رشد حيات اجتماعي تأثير بسزايي دارد. روح يک جامعه در پرتو اين مهم بارور مي شود و به همين دليل ميراث فرهنگي و تمدن اسلامي هميشه مملو از کتاب هاي بزرگاني است که افتخار جامعه بشري بوده و همه همت اولياي دين اسلام بر اين بوده است
که بندگان خدا را به سوي روشنايي کتاب رهنمون شوند. چنانکه کلام الهي با توجه به قلم آغاز شده: (علم بالقلم) و در جايي ديگر مي فرمايد: (ن والقلم و ما يسطرون) کتاب از ديرباز، حافظ و احياکننده تفکر و انديشه هاي والا و منبع عظيمي بوده است که طالبان علم، انديشه و حقيقت را سيراب نموده، ارزيابي شرايط و امکانات موجود فرهنگي مبين اين نکته است که امروزه کتاب مي تواند به عنوان يک وسيله مطمئن و کارآمد در بهينه سازي فضاي فرهنگي جامعه مورد استفاده قرار گيرد.
تجربه جهاني نشان م يدهد که رشد و توسعه تمدن ها، ريشه در رشد فکري و فرهنگي هر جامعه دارد و بدون رشد فرهنگ کتابخواني در جوامع، نم يتوان به رشد هيچ تمدني دل خوش کرد. بايد تأکيد کرد که عل يرغم رشد رسان ههاي گوناگون جمعي تاکنون هيچ رسان هاي نتوانسته است نقشي را که کتاب در رشد تمدن ها داشته است، ايفا نمايد.
نقش کتابخانه در انتقال علوم به افراد، بسيار سازنده است. از اين رو، کتابخانه را م يتوان به عنوان کانون همايش صاحبنظران و موزه پرطراوت انديشمندان درنظر گرفت. اين نهاد کانوني، مي تواند بالندگي و شکوفايي استعدادهاي دانش آموزان و دانشجويان را به ارمغان آورده و در فرجام، به توليد انديشه، دانش و رشد فرهنگ مطالعاتي جامعه منجر شود.
در واقع، کسي که در کتابخانه قدم مي نهد، به گلگشت دل انگيز در مجمع دانشمندان و دانايان قدم نهاده است.
خوشبختانه برخورداري فرهنگ ارزشمند ما از ريش ههاي قوي و متقن، نگرش ها و پوي شهاي فرهنگي ما را قدرت و استحکام فزايند هاي مي بخشد؛ زيرا ما با فرهنگي رشد کرده ايم که تمامي جلو ههاي افتخارآفرينش، نمودهاي راستين فرهنگي اند. نخستين جلوة باشکوه چنين ارزشي را می توان در ابتداي برنام ههاي پيامبر عظيم الشأن اسلام يافت، که از سوي « خواندن » رسالتش را با فرمان خداوند آغاز مي کند و پي مي گيرد.
برای شرکت در مسابقه وارد حساب کاربری خود شوید و یا اگر عضو نیستید ، ثبت نام کنید.